понеделник, 3 февруари 2014 г.

Как можем да се лекуваме с ръкоделие

 
http://www.liveinternet.ru/users/4215838/post302694713/

Известно е, че по човешкото тяло има различни точки, върху които, при въздействие, могат да се причинят вреди или ползи на определени части от тялото и органите, а също да доведат до недъзи или да помогнат в лечението на някои заболявания. С това се занимават подробно мануалните терапевти. Но и ръкоделието също се превръща в неволен лекар. Когато се занимаваме с едно или друго ръкоделие, ние въздействаме на определени точки – нервните окончания на нашите златни ръчички и това, разбира се, не може да не си проличи. Но какво се случва с нас, когато шием, плетем, бродираме?

Ръчна бродерия
Лекува главоболие и шум в ушите, умствена умора, нервно пренапрежение, възпалителни заболявания на половите органи, разтягане на сухожилията, професионални заболявания на ръцете и краката, хранителни разстройства, болести на пикочната, кръвоносната и лимфната системи. Предпазва от уроки и лоши очи, защищава от външни негативни въздействия.

Машинна бродерия
Лекува заболявания на слуховия апарат, травми на черепа и последствията от сътресения на мозъка. Помага за възстановяване на интуицията.

Макраме
Лекува болести на сърцето и бъбреците, главоболие на нервна почва, стомашни болки, облекчава спазматичните болки в мускулите, болки в костите от стари травми, намалява раздразнителността, вълненията, спазмите от глад, сънливост, хормонални нарушения. На хора с чувствителна кожа и трудно съсирване на кръвта не се препоръчва да се занимават с макраме.

Низане на мъниста
Лекува безсъние, разсеяност, главоболие и зъбобол, нарушаване на обмяната на веществата, хронични болести на дихателните пътища, конвулсии. Това е едно от най-работещите средства за разваляне на уроки, магия, проклятие, хипновнушения и други насочени негативни въздействия.

Пирографиране
Намалява напрежението, нервните тикове, помага при лечение на хронични простудни заболявания, язви, заболявания на стомаха, дванадесетопръстника и задстомашната жлеза, ускорява лечението при разтягане на сухожилията, намалява болката по време на конвулсии, нормализира кръвното налягане. Не трябва да се диша дима! При алергични заболявания и силна чувствителност към миризми не се препоръчва да се занимавате с пирографиране. Също така не трябва да внасяте в дома си пирографирани предмети, изработени на друго място.

Резба и живопис върху дърво
Лекува късогледство, помага при алергичен дерматит, травми, натъртвания, хематоми, помага за затваряне на язви на дванадесетопръстника, лекува гастрит, бронхит, недостиг на въздух, нарушения на вестибуларния апарат, травми на черния дроб, плаващ бъбрек, сънливост, хипотония, кашлица на нервна почва, различни фобии.

Плетене на кошници
Лекува полиартрит, нервни тикове, депресия, хипотония, умствена умора, намаляване на силите, главоболие от претоварване, агресивност, укрепва паметта.

Шиене
Най-силно въздействие има върху очите, ръцете и косвено на мозъка. Лекуват се болести на сърцето, свързани с нарушение на ритъма, понижава артериалното налягане, нормализира вътречерепното налягане, предотвратява или облекчава нервните сривове, шок, главоболие, безсъние, умора, намалява склонността към запек и подуване на корема, подобрява състава на кръвта.

Шиене на предмети от интериора
Лекува главоболие, свързано с атмосферните промени, болести на черния дроб, далака, бъбреците, намалява нервния стрес, умората на очите, шума в ушите, отока на клепачите и пръстите, стимулира дейността на стомаха и обменните процеси в организма.

Шиене на меки играчки
Лекува алергии, депресии, агресивност, мании, болести на храносмилателния тракт, отпуснатост, сънливост, болести на ръцете, помага при физическа и умствена умора, нарушения на координацията, нарушения в работата на вестибуларния апарат, при не наследствени болести на кръвта, нарушени функции на мозъка, загуба на ориентация, понижава налягането.

Пачуърк
Лекува главоболие, различни новообразувания в организма, втрисане, алергия към вълна, болки в краката и крампи, простуди и възпаления на дихателните пътища, болести на гласните връзки, кръвотечение от носа, трудно съсирване на кръвта, нарушения в кръвообращението на краката, подтиснатост.

Плетене на две куки
Лекува сърдечно-съдови заболявание, разстройства на храносмилането, зъбобол и главоболие, възпаление на бъбреците, болести на нервната система, помага при травми на гръбначния стълб, сътресение на мозъка, помага за най-бързия изход от депресия и при преживяването на тежки шокове.

Плетене на една кука
Помага да се избавите от главоболие, зъбобол и болки в ушите, лекува простудни и кардиологични заболявания, склероза, затрудняване на нервните процеси, болести на черния дроб и бъбреците, остеохондроза, повишена умора и болки от стари травми.

Плетене на фуркет (вилка)
Намалява главоболието на нервна почва, болките от стари травми, отоци по краката, сухота на кожата, помага за възстановяване на силите при изтощен организъм, подобрява състоянието на косата и ноктите, забавя стареенето, лекува нарушения в работата на вестибуларния апарат, трудното съсирване на кръвта, кръвоизливи от носа, различни страхове.

Плетене на машина
Не притежава лечебно действие, но помага за изчистването на организма от натрупаната негативна енергия.

Фриволите
Помага при лечение на възпалителни процеси, главоболие, хипертония, крампи на краката, разтягане на сухожилия, болки в ставите, полиартрити, кръвоизливи от носа, повишена чувствителност на кожата, нарушения в работата на вестибуларния апарат, поражения на централната нервна система.

Иглена дантела
Помага при дисбактериоза, смъкване на вътрешните органи, алергия към продукти и тъкани, конвулсии на мускулите на лицето и врата, отслабване на зрението от нервни шокове, понижава раздразнителността, лекува нарушения в координацията, болести на дихателните пътища, възпаления на лимфната система, високо вътречерепно налягане.

Плетене на дантела със совалки (совалкова дантела, брюкселска дантела)
Лекува главоболия от възпалителен характер, зъбобол и болки в ушите, екзема, вътрешни язви и рани, крампи на краката, възпаления и болести на червата, възпаления на отделителната система, възпалителни заболявания на носа, обща раздразнителност и стенокардия. Помага за намаляване на страха, справянето с различни комплекси, забавя стареенето на органите на слуха и общото застаряване на организма, намалява шума в ушите.

Бродирана дантела
Лекува сърдечно-съдови заболявания, хронични болести без обостряне, конвулсии, постстресови състояния, фобии, аномални изменения на гласа, раздразнителност, безсъние, намаляване на силите, нарушения на вестибуларния апарат, пълнота, предизвикана от нарушения в работата на нервната система, възпаления на храносмилателния тракт.


Превод от руски:
Светлана Ник. Бакалова


Няма коментари:

Публикуване на коментар