четвъртък, 10 май 2012 г.

Видео курс: Как се плете на една кука

Обещах ви, че ще направя видео курс и ще ви показвам в кратки филмчета как се плете на една кука. Доста време се чудих как точно да го направя и накрая го измислих. Включих стария си компютър, монтирах старата си дигитална камера и го започнах. Засега не знам колко филмчета ще трябва да направя, за да покажа тънкостите при плетенето, но все пак поставих началото. Доста умувах също дали курсът да е платен, но в крайна сметка реших, че хората, които ще искат да се учат да плетат и се интересуват, ще ги получат като награда за интереса си. Важно е да възродим българските традиции и колкото повече хора се научат, толкова по-добре.

Е, аз нямах късмета да имам момичета, които да уча на шев, бродерия и плетене. Въпреки това искам да предам изкуството на плетенето на други хора. Надявам се, че ще съм ви полезна и очаквам коментари и предложения за бъдещи филмчета: как се плетат различни плетки, как се наричат основните бримки, как се четат схемите, как се плете по схема и т.н.

Моля, бъдете активни и задавайте въпроси, ако нещо не сте разбрали. Скоро ще подготвя следващите части.

Пожелавам ви приятно гледане!

2 коментара:

  1. Благодаря,прекрасен учител сте.Обяснения-бавно,подробво и с точните наименования.Чудех се какво ли е въздушната бримка,четейки по списания..
    Аз съм абсолютна начинаеща,нямам понятие от това,но страшно ми харесва плетене на една кука,ирландска дантела..много красота.Моля,продължавайте..
    Мими

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаpя Ви за хубавите думи. Надявам се, че съм Ви
      била полезна. Можете да се абонирате за филмчетата на моя канал svetlanabak в www.youtube.com. Вече съм направила 2 част, а скоро ще направя и 3. Моля, пишете ми, ако нещо не можете да разберете. Желая ви много приятна и успешна седмица.

      Изтриване